Teško ozlijedio muškarca

Nožem napao putnike u londonskom metrou uz povike ''Ovo je za Siriju''

Vijesti / Crna Kronika | 05. 12. 2015. u 22:07 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu u večernjim satima na stanici podzemne željeznice Leytonstone u Londonu jedan je muškarac slučajnog prolaznika nožem razrezao po grlu nanijevši mu teške ozljede.

Sveukupno je ozlijeđeno troje ljudi.

Prema riječima svjedoka, koje prenosi Daily Mail, muškarac je za vrijeme napada vikao: ''Ovo je za Siriju'' i ''Sva vaša krv bit će prolivena''. Nakon što je ranio muškarca, nožem je zastrašivao i prijetio ostalim putnicima koji su čekali podzemni vlak, a nakon toga su mu se suprotstavili policajci koji su ga onesposobili elektrošokerom. Zanimljivo, ova skupina policajaca nije bila naoružana vatrenim oružjem već samo elektrošokerima.

''Pripadnici Metropolitan Police su pozvani u 19.06 sati po lokalnom vremenu, a u 19.14 sati napadač je uhićen i prebačen u policijsku postaju u istočni London. Možemo potvrditi da je jedan muškarac zadobio teške tjelesne ozljede, dok trenutačno čekamo detaljnije informacije s terena nakon kojih ćemo znati je li ozlijeđeno još osoba'', priopćila je policija.

Napad je izazvao opću paniku na stanici, ljudi su prestravljeni bježali s djecom, navode očevici.

Može li se napad okarakterizirati kao teroristički čin, policija je odbila komentirati. Više informacija bit će poznato tijekom nedjelje.

Kopirati
Drag cursor here to close