Strašna nesreća

Pijanom vozaču koji je pogazio obitelj na Viru određen jednomjesečni pritvor

"U 30 dana, koliko je osumnjičeni u istražnom zatvoru, napravit će se prometno vještačenje i rasvijetliti sve okolnosti pod kojima se dogodila nesreća", kratko je komentirao sudac Visković.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 08. 2024. u 17:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Određen je jednomjesečni pritvor 29-godišnjem vozaču koji je pijan u subotu navečer skrivio strašnu nesreću na Viru u kojoj je stradala obitelj iz okolice Križevaca.

Istražni zatvor

"Vozač je skrivio prometnu nesreću koja se dogodila na Viru. Po prijedlogu županijskog državnog odvjetnika određen mu je istražni zatvor zbog postojanja osnove članka 123 stavak 1.3 zakona o kaznenom postupku. Riječ je o situacijama kada postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela, što je utvrđeno na temelju dosad prikupljenih dokaza u postupku", rekao je Hrvoje Visković, sudac istrage Županijskog suda u Zadru.

Pročitajte još

Prije odluke o istražnom zatvoru, 29-godišnjak je ispitan u zadarskom državnom odvjetništvu, a u priopćenju se, među ostalim, navodi da se osnovano sumnja da je upravljao vozilom iako je bio svjestan da ne smije upravljati ako u organizmu ima alkohola i da se u naselju ne smije kretati brzinom većom od 50 km/h.

Tužiteljstvo navodi i da je brzinu kretanja vozila morao prilagoditi osobinama i stanju ceste, uvjetima noćne vožnje, preglednosti i stanju kolnika te da je kao vozač bio dužan obratiti pozornost na pješake koji su na kolniku, prenosi Hina. 

U teškom psihičkom stanju

"Moram istaknuti da se on nalazi u teškom psihičkom stanju. Sudac istrage mu je odredio pritvor u roku od 30 dana. Kratko je iskazao svoju obranu, nije odgovarao na pitanja. Naravno, imamo rok od tri dana, na što ćemo se mi žaliti", rekao je odvjetnik Davor Ukalović.

Podsjetimo, poginula je 24-godišnjakinja, a njezin suprug i troje male djece teško su ozlijeđeni.

Otac i djevojčica u stabilnom su stanju, novorođenče je dobro, a trogodišnji dječak koji je najteže ozlijeđen i dalje je životno ugrožen te je prevezen u splitski KBC na daljnje liječenje.

"Otac koji je u nedjelju operiran u stabilnom je stanju. S obzirom na narav ozljede smješten je u Jedinicu intenzivnog liječenja. Djevojčica je u nedjelju premještena na Odjel dječje kirurgije i stabilno je. Trogodišnji dječak kao najteže ozlijeđen i životno ugrožen, tijekom jutra je u pratnji anesteziološkog tima premješten u Jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za pedijatriju KBC-a Split.  Beba je na Odjelu dječje kirurgije, dobro je. Rodbina je uz nju cijelo vrijeme", kazao je u Dnevniku u podne zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar Nediljko Jović.

Dan žalosti 

Dječak je i dalje životno ugrožen i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti, gdje će biti nastavljeno liječenje prema pravilima struke, rekli su u splitskom KBC-u.

Općina Vir, na čijem se području dogodila strašna prometna nesreća u kojoj je stradala peteročlana obitelj, objavila je u svome lokalnom glasilu odluku kojom je 20. kolovoza proglašen danom žalosti.

U odluci je objavljeno i da će se sredstva namijenjena za subotnji program Virskog ljeta uplatiti kao pomoć obitelji tragično stradale majke i supruge iz okolice Križevaca.

Kopirati
Drag cursor here to close