Bruxelles

Odvjetnik Europske komisije počinio samoubojstvo skakanjem s prozora ureda

Vijesti / Crna Kronika | 07. 12. 2015. u 17:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gauthier Pierens, ugledni odvjetnik Europske komisije, počinio je samoubojstvo u petak 4. prosinca oko 11 sati. Kako danas pišu britanski mediji, odvjetnik Pierens je skočio s prozora ureda na drugom katu zgrade Europske komisije u Bruxellesu.

Iako motiv još nije utvrđen, njegove kolege su za "New Europe" kazale da je odvjetnik nakon dva desetljeća službe očekivao unapređenje, ali je degradiran.

Prema pojedinim izvorima, Pierens je bio jasan i beskompromisan u obavljanju svojih dužnosti, držeći se uloge pravnika. Njegovo kolege su izjavile da nije bio sklon kompromisima potrebnima za napredak u profesionalnoj karijeri.

Odvjetnik se prije samoubojstva protivio političkom kompromisu u paneuropskom zakonu o koncesiji autocesta koji je predložila jedna snažna članica Europske unije. On je zbog snažnih stavova o tom pitanju uklonjen s pozicije zamjenika odvjetničke jedinice i premješten na druge dužnosti.


Pierens je u petak čekao šeficu s kojom je kasnije trebao otići na sastanak sa zamjenikom direktora. Nakon što je ona ušla u predsoblje, odvjetnik je odjurio u svoj ured i zaključao vrata, a nekoliko trenutaka kasnije Pierens je skočio i okončao svoj život.

Europska komisija se odmah mobilizirala, a direktor nije dopustio da obitelj obavijesti belgijska policija već je to učinio osobno.

Kopirati
Drag cursor here to close