Oscar

Akcija SIPA-e području Mostara: Do sada oduzeta četiri kilograma speeda

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, na području Mostara provode operativnu akciju kodnog naziva ''OSKAR''.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 10. 2024. u 11:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak 3. rujna, na području Mostara provode operativnu akciju kodnog naziva ''OSKAR''.

Pretresi stambenih, pomoćnih objekata i pokretnih stvari vrše se na više lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ''Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'' propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa do sada je otkriveno i privremeno oduzeto: četiri kilograma opojne droge speed, preko 10.000 KM, obilježavajući blinkeri, mobilni telefoni kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti realizirane su po nalogu Općinskog suda u Mostaru i pod nadzorom Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona a u suradnji s policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko- neretvanskog kantona.

Uzimajući u obzir da su aktivnosti u tijeku, o ishodu javnost će biti informirana naknadno.

Kopirati
Drag cursor here to close