Više od 100 osoba

Pao dvojac: Krijumčarili ljude iz BiH u Hrvatsku

Tijekom istrage dokumentirana su četiri slučaja krijumčarenja u kojima je prokrijumčareno oko 100 lica kineskog, pakistanskog, turskog, sirijskog i kamerunskog podrijetla.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 07. 2024. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su na području Banja Luke i Novog Grada, u predmetu kodnog naziva "BARON", lišili slobode dvije osobe.

Lišeni su slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Organizirani kriminal" u vezi s krivičnim djelima "Organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata" i "Krijumčarenje ljudi" propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Nakon kriminalističke obrade, osobe lišene slobode će u zakonskom roku biti predane u daljnju nadležnost Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Izvršeni su pretresi stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na četiri lokacije, kojom prilikom su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti realizirane su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, a u suradnji sa EUROPOL-om i OTF ZEBRA i policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Tijekom istrage dokumentirana su četiri slučaja krijumčarenja migranata s teritorija Bosne i Hercegovine na teritorij Republike Hrvatske, u kojima je prokrijumčareno oko 100 lica kineskog, pakistanskog, turskog, sirijskog i kamerunskog podrijetla.

Kopirati
Drag cursor here to close