Britanac

Pariz: Među ubijenima u Bataclanu i član ekipe kalifornijskog benda

Vijesti / Crna Kronika | 15. 11. 2015. u 08:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije potvrdilo da je među 129 ubijenih u dvorani 'Bataclan' njihov državljanin Nick Alexander, član ekipe kalifornijskog benda 'Eagles of Death Metal', koji je nastupao u petak navečer. Alexandar je na koncertu prodavao albume i druge suvenire benda.

Tragičnu pogibiju 36-godišnjeg londonskog trgovca potvrdila je njegova obitelj, koja je subotu poslala priopćenje za javnost, piše Mashable, prenosi Index.

"S ogromnom tugom možemo potvrditi da je naš voljeni Nick izgubio svoj život sinoć u 'Bataclanu'. Nick nam nije bio samo brat, sin i ujak, on je bio svačiji najbolji prijatelj - velikodušan, duhovit i veoma odan. Nick je poginuo radeći posao koji je volio, a tješi nas činjenica da su ga cijenili prijatelji diljem svijeta".

U subotu ujutro njegova djevojka Polina Buckley na Twitteru je objavila molbu svima da joj pomognu naći dečka koji je u petak navečer bio u Parizu. Potom je objavila još jednu zajedničku fotografiju. "Mirno spavaj moj prinče", napisala je uz hashtagove "zajebite terorizam" i "uvijek ću te voljeti".

Helen Wilson, Amerikanka ozlijeđena tijekom napada turista u Bataclanu, tvrdi da je s Alexanderom provela posljednje trenutke njegovog života. Wilson se iz Los Angelesa preselila u Pariz, a Alexander, njen bivši dečko prema kojem je još uvijek gajila osjećaje, u petak navečer poslao joj je poruku da je u Parizu, te da bi se trebali naći u 'Bataclanu'.

Wilson je za britanski The Telegraph ispričala da su njih dvoje hodali prije nekoliko godina, no njihova veza nije uspjela, a on je nakon toga započeo vezu s Polinom. Ipak, njih su dvoje ostali prijatelji, tvrdi 49-godišnja Amerikanka.

Ispričala je da su oko 21:45 sati u dvoranu upali teroristi i nasumično počeli pucati po ljudima. Dodala je da su nemilosrdno pucali po dijelu dvorane u kojem su bile smještene osobe s invaliditetom, ali i da su istog trena nišanili svakog tko je pokušao bježati. Zbog toga su ona i Alexander legli na pod, između tijela ljudi koje su teroristi već ubili. U jednom se trenutku netko pored nje pomaknuo, a jedan od napadača se okrenuo i počeo pucati po njima. Pogodio je Alexandera, te propucao oba bedra Helen Wilson.

"Bio mi je okrenut leđima i nisam vidjela što se dogodilo. Pokušala sam ga navesti da nastavi pričati sa mnom, a zatim sam ga pokušala oživiti disanjem usta na usta. Napadači su bili u sjeni i pucali su na svakog tko je išta rekao.

"Više nije disao, a ja sam ga zagrlila i rekla mu da ga volim. Bio je ljubav mog života", rekla je, prenosi Index. Držala ga je dok u dvoranu nije upala policija i oslobodila taoce.

Kopirati
Drag cursor here to close