Pristojno

Plesači pretučeni u Mostaru: Napadači i na engleskom tražili pare

Vijesti / Crna Kronika | 26. 10. 2015. u 09:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska policija otkrila je napadače na plesače iz Beograda, koji su napadnuti prije mjesec dana. U javnosti se o ovom događaju nije znalo ništa, a sve se saznalo tek nakon što je srbijanski Kurir objavio priču jednog od pretučenih mladića. Tragom napisa u beogradskom tabolidu, otkrili smo da se napad dogodio i da je policija pronašla nekoliko napadača.

Iako je srbijanski tabloid, kao i svaki tabloid, sklon napuhavanju i izmišljanju priča, ovoga puta, nažalost, bili su na strani istine. Potvrdio nam je to i glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić, rekavši kako se incident dogodio.

Anđelko Pavlović (32) i Stefan Filipović (24) iz Beograda pretučeni su u noći s 26. na 27. rujna iza ''starog veležovog''. Filipović je, kako je za Bljesak.info potvrđeno i iz SKB Mostar, bio primljen u bolnicu, a mostarska policija potvrdila nam je kako je samo on evidentiran kao napadnuti, ali i da su evidentirana tri napadača.

Kako nam je potvrđeno, PU Mostar je u ovom slučaju pokrenula zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv D.M. iz Mostara B.D. iz Mostara i B.I. porijeklom iz Zenice, nastanjenog u Mostaru. Sva trojica prijavljenih su 1995. godište.

''Trojica napadača zajedno s grupicom momaka su napali Stefana Filipovića Ulici kralja Tomislava, gdje su nasrnuli na njega uz pogrdne riječi. Od liječnika PU nije dobila informaciju o stupnju tjelesne ozljede'', rekao je Marić za Bljesak.info.

Pavlović je Kuriru rekao kako su napadnuti nakon što su odlazili sa zabave koja je organizirana za plesače.

''Kratko smo se zadržali jer smo se zbog obveza morali vratiiti u Beograd. Sa Stefanom i još trojicom prijatelja krenuo sam k našem automobilu'', rekao je za Kurir i dodao kako ih je u mračnom prolazu iza zgrada sustiglo desetak mladića.

''Djelovalo je da su pijani ili drogirani. Vikali su: 'Dajte pare!' Nismo odreagirali na njihovo dobacivanje, pa su počeli govoriti na engleskom. Objasnili smo im da smo plesači, što ih je razbjesnilo, pa su nas okružili. Uzvikivali su: 'Gdje ste balije, j...m vam majku balijsku!''', rekao je Pavlović.

Mladići iz nisu znali što to znači, pa su im pojasnili da su iz Beograda.

''Kad smo im rekli da smo iz Beograda, još više su se razbjesnjeli. Tada je jedan od njih prišao Stefanu i snažno ga udario bocom po glavi. Onda su nas svi napali'', navodi Kurir Pavlovićeve riječi.



Trojica njegovih prijatelja su, kako navodi, uspjela pobjeći, a i sam se dao u bijeg nakon što su ga pretukli. Mislio je da je i Filipović pobjegao. No, njega su pronašli prolaznici i pozvali Hitnu pomoć.

''Policija se pojavila na mjestu tučnjave, a mi smo prebačeni u bolnicu'', rekao je Pavlović i dodao da su liječnici predložili da Filipović ostane u bolnici, jer mu je glava bila natečena, ali su se odlučili putovati nazad.

''Meni su rekli da mi nije ništa, da sam samo slomio zub. Međutim, u Urgentnom centru u Beogradu konstatiran mi je prelom vilice i ispostavilo se da sam ja najozbiljnije ozlijeđen'', rekao je Kuriru Pavlović.

Iz SKB Mostar za Bljesak.info potvrđeno kako je ''osoba inicijala S. F. (1990.) primljena u Centar urgentne medicine SKB Mostar 27. rujna 2015. godine'' te da je nakon ukazane liječničke pomoći osoba otpuštena. 

Kopirati
Drag cursor here to close