Lokalni moćnici prave probleme?

Počitelj - Tučnjava u Medresi, napadnuta i policajka

Jedna osoba je dojavila da je grupa mještana čistila medresu u Počitelju te da je jedna osoba došla, omalovažavala i narušavala javni red i mir.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 09. 2024. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispred Medrese u nedjelju je u Počitelju došlo do tučnjave, gdje je po riječima očevidaca došlo do verbalnog sukoba pa, čak i fizičkog napada.

Kako su nam očevici ispričali, jedan sumještanin došao je kod Medrese u podne, te je napao prisutne, među kojima su bili i muftija Dedović, i efendija Šuta, a cijeli događaj prijavljen je nadležnoj Policijskoj upravi Čapljina. Prilikom izlaska na teren policijskih djelatnika, napdnuta je i policajka.

''Bila je u pitanju primopredaja nekretnine, dotični gospodin je došao, vršio nasilje, vrijeđao cijelo vrijeme, u konačnici je udario čovjeka iz Islamske zajednice. Bio sam tu svjedok, i sve znam, sve je to nasilje. čudno mi se da se nitko nije izjasnio'', rekao nam je očevidac nemilog događaja.

Kaže da je pozvana policija, te da je čak dotična osoba udarila i policajku prilikom intervencije.

Iz MUP-a HNŽ-a potvrđeno je da je događaj prijavljen u PS Čapljina u 17.30 sati. Jedna osoba je dojavila da je grupa mještana čistila medresu u Počitelju te da je jedna osoba došla, omalovažavala i narušavala javni red i mir.

''Kada je došla policijska patrola ista osoba je ometala policajce u vršenju svojih službenih radnji, te je prekršitelju uručen prekršajni nalog'', rečeno je iz MUP-a.

Protiv istog pokrenute sve potrebne mjere, dodaju.

Inače, jučer je započeo proces revitalizacije i rekonstrukcije zgrade Šišman Ibrahim-pašine medrese u Počitelju.

Dobrovoljnoj radnoj akciji odazvalo se petnaestak džematlija Počitelja i članova Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Čapljina, kojim se pridružio i mostarski muftija dr. Salem-ef. Dedović.

Tijekom akcije stiglo je priopćenje Medžlisa IZ, gdje muftija navodi da je dvodesetljetnu borbu Islamske zajednice da počiteljsku medresu vrati u svoj posjed sve vrijeme pratila opstrukcija vlasti, različitih interesnih grupacija i lokalnih moćnika, zbog čega je, kako nam je prepričao očevidac nastao i jučerašnji incident.

Kopirati
Drag cursor here to close