Zajedno sa Tužiteljstvom

Policija istražuje: Jesu li spaljivani glasački listići?

, Uprava kriminalističke policije, zatražila je i od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) da se dostavi i tumačenje serijskih brojeva glasačkih listića koji se vide na navedenim videozapisima.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 10. 2022. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je jedan medij objavio snimke na kojima se vidi paljenje i uništavanje glasačkih listića, Ministarstvo unutarnjih poslova RS (MUP) i nadležni tužitelj pokrenuli su postupak utvrđivanja svih okolnosti tih snimaka, a na kojima se uništava izborni materijala te zatražili od tog medija da im dostavi sve informacije u koje imaju uvid u ovom slučaju, pišu "Nezavisne". 

"Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske obavijestila je Okružno javnog tužiteljstvo Doboj o snimcima koji su objavljeni na internet portalu 'BN TV-a', a na kojima se vidi paljenje i uništavanje glasačkih listića. U skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske, a u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi s navedenim događajima, nadležni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Doboj je naložila policijskim službenicima poduzimanje mjera i radnji te je u skladu s tim od BNTV-a pismeno zatraženo da dostavi sve informacije koje posjeduju o snimcima koje su objavili, kao i da dostavi same snimke radi daljeg kriminalističkog vještačenja", priopćeno je iz MUP-a Srpske.

Pored toga, Uprava kriminalističke policije, zatražila je i od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) da se dostavi i tumačenje serijskih brojeva glasačkih listića koji se vide na navedenim videozapisima.

Kopirati
Drag cursor here to close