Šumarska služba

Policija u akciji zbog ilegalne sječe šuma

Vijesti / Crna Kronika | 02. 10. 2015. u 12:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon višemjesečne istrage, koju je u suradnji s Tužiteljstvom Unsko-sanske županije (USŽ) provodilo i provodi Odjeljenje kriminalističke policije Prve policijske uprave Bihać, u četvrtak su u Bosanskoj Krupi lišeni slobode S. M. (1967.), M. Š. (1967.) i N. Š. (1984.), priopćeno je danas iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) USŽ.

Osobe su, kako se navodi u priopćenju, uposlenici Županijske uprave za šumarstvo, a lišeni su slobode zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela 'Primanje dara i drugih oblika koristi', 'Zloupotreba položaja i ovlaštenja', u sticaju s protuzakonitim posredovanjem.

Kriminalistički inspektori Odjeljenja kriminalističke policije Prve policijske uprave Bihać, pripadnici Jedinice policije za podršku i policijski službenici Policijske stanice Bosanska Krupa, postupajući po naredbi županijskog tužitelja i suca za prethodni postupak Općinskog suda Bosanska Krupa, danas su u vremenu od 7:15 do 9:15 sati na više lokacija na području te općine izvršili pretrese objekata i vozila, koji su u vlasništvu osoba llišenih slobode.

Od osobe inicijala S. M. oduzet je pištolj marke CZ M 57 cal. 7,62 mm i okvir s 8 metaka, dok su od ostale dvije osobe oduzeti određeni predmeti i dokumentacija, koja će poslužiti u daljem istražnom postupku. Osobe lišene slobode su tijekom dana predane na dalje postupanje nadležnom tužitelju Tužiteljstva USŽ, navodi se u priopćenju Županijskog MUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close