Akcija kod Konjica

Policija zaustavila Mostarca, Jajčanina i Lošinjanina: Pronađeni speed, pištolj i nož na preklop

Akciju pojačane kontrole prometa u gradu Konjicu provedena je u petak, 28. lipnja.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 07. 2024. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Konjic, Policijske stanice Konjic, Policijske stanice Jablanica, Policijske stanice za sigurnost prometa Konjic, Policijske stanice Prozor-Rama, uz potporu tima Jedinice za operativnu podršku MUP-a HNŽ i tim JOP-a sa službenim psom tragačem, radili su u petak 28. lipnja akciju pojačane kontrole prometa u gradu Konjicu, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Akcija je provedena u vremenu od 20.00 do 00.00 sati, a sve u cilju pronalaženja osoba za kojima je raspisana potraga, narkotičkih sredstava, vatrenog oružja, eksplozivnih tvari, te drugih sredstava pogodnih za nanošenje ozljeda, pronalaženje predmeta koji potječu iz kaznenih djela, pronalaženje vozila koja su predmet potrage, kontrola vozila kojima je istekla važnost registracije, pronalaženje osoba kojima je potrebno oduzeti vozačku dozvolu radi upisa zaštitne mjere, kontrola osoba koje u prometu sudjeluju pod utjecajem alkohola, te kažnjavanje osoba koje vrše prekršaje po Zakonu o sigurnosti na cestama u BiH.

Dva smotuljaka speeda

Kako navode, prilikom provođenja pojačane kontrole prometa u 20,35 sati izvršena je kontrola putničkog motornog vozila VW Golf VI kojim je upravljala osoba M.G. 1992. godine iz Malog Lošinja, RH, nastanjen u mjestu Rodoč -Mostar, a koji je prilikom kontrole policijskim službenicima dobrovoljno predao dva smotuljaka u prozirnoj PVC foliji u kojima se nalazi bijela praškasta tvar koja asocira na opojnu drogu ''speed''.

S imenovanim se na mjestu suvozača nalazila osoba inicijala A.R. 1993. iz Mostara, nastanjen u mjestu Gubavica bb, Mostar. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 239. st. 3. ''posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'' KZ FBiH, osumnjičeni M.G. je lišen slobode i doveden u službene prostorije OKP PU Konjic na kriminalističku istragu. Suvozač A. R. saslušan je na okolnosti navedenog kaznenog djela.

Protiv osumnjičenog M.G. slijedi Izvješće nadležnom Županijskom tužiteljstvu Mostar zbog izvršenja navedenog kaznenog djela.

Pronađen pištolj marke ''GLOCK'' 

Isto tako, tijekom provođenja akcije pojačane kontrole prometa u 20.40 sati zaustavljeno je vozilo marke Audi kojim je upravljala osoba inicijala H.M. 1985. iz Jajca, pretresom vozila pronađen je pištolj marke ''GLOCK'', kalibra 9x19 mm, s okvirom u kojem se nalazilo 15 metaka istoga kalibra, za koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju.

Kako navode, predmetni pištolj je izuzet zbog osnovi sumnje u počinjenje kaznenog djela ili prekršaja po Zakonu o oružju i streljivu HNŽ. Daljnjim pregledom vozila pronađen je jedan nož na preklop marke ''Smith Wesonvorde'', dužine oštrice 8 cm. Predmetni nož je izuzet.

U vezi posjedovanja navedenog pištolja slijede daljnje potrebne provjere, te shodno istima podnošenje eventualnog Izvješća o počinjenju krivičnog djela Županijskom tužiteljstvu Mostar ili Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka Općinskom sudu u Konjicu, a u skladu s odredbama Zakona o oružju i streljivu HNŽ.

Pregledano 163 vozila 

Iz MUP-a HNŽ navode kako je prilikom provođena Akcije pojačane kontrole prometa kontrolirano je i pregledano 163 vozila i vozača, kao i osobe koje su se nalazile u vozilima. Tom prilikom je legitimirano deset osoba.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je i sankcionirano 38 prekršaja iz oblasti Zakona o osnovana sigurnosti prometa na cestama u BiH, za koja su izrečeni prekršajni nalozi.

Kopirati
Drag cursor here to close