Počela evakuacija stanovnika

Požar kod Tučepa: "Situacija nije dobra, fali cisterni i ljudi"

Vatra se sada širi od Tučepa prema Podgori, gdje će vatrogasci bazirati sve svoje snage i raditi liniju obrane. Počela je evakuacija dijela gornje Podgore, gdje su ugrožene kuće s bazenima, javlja HRT.
Vijesti / Crna Kronika | 31. 07. 2024. u 19:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vatrogasci - 193 / Facebook / Požar Tučepi prema Podgori 

Na požarištu kod Tučepa je dramatično, ali nije bilo žrtava. Vatra se širi prema Podgori i parku prirode Biokovo.

Teška situacija

Vatrogasni zapovjednik Goran Bušelić rekao je za HRT da je situacija teška i da se pogoršava s dolaskom noći.

"Popodne je bilo vjetra, a nakon maestrala požar se proširio. Kanaderi su odradili svoje, ali trenutna situacija nije dobra", rekao je.

Vatra se sada širi od Tučepa prema Podgori, gdje će vatrogasci bazirati sve svoje snage i raditi liniju obrane. Počela je evakuacija dijela gornje Podgore, gdje su ugrožene kuće s bazenima, javlja HRT.

Bušelić je naglasio da im nedostaje ljudi i opreme.

"Čekamo pomoć, fali nam cisterni i ljudi. Da je više toga, bilo bi lakše."

Načelnik općine Tučepi, Ante Čobrnić, izjavio je da su mještani manje-više navikli na požare, ali su gosti hotela bili u panici.

"Neki gosti su napustili Tučepe, ali najvažnije je da nije bilo tragedija ili ozbiljnih ozljeda", rekao je Čobrnić.

Stigla pomoć iz unutrašnjosti 

Uz aktivne požare na području Skradina i Tučepa, s kojima se vatrogasci bore od jučer, u popodnevnim satima su izbili požari na području Marina - Vrsine (Splitsko-dalmatinska županija) i kod Pakoštana (Zadarska županija).

Prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, na požarišta u Dalmaciju su upućene izvanredne vatrogasne dislokacije iz Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije, prenosi Index.hr

Na ispomoć kolegama u Splitsko-dalmatinskoj županiji krenuli su i pripadnici Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik, javlja Hrvatska vatrogasna zajednica.

"Situacija u Parku prirode Biokovo nažalost nije nimalo dobra. Požar je aktivan uz samu Biokovsku cestu, koja će ostati zatvorena do daljnjega, kao i cijeli Park", objavljeno je na Facebook stranici Parka prirode Biokovo.

Podsjetimo, makarska policija uhitila je 65-godišnjeg pčelara kojeg sumnjiči da je iz nehaja izazivao požar koji je izbio u utorak navečer u Gornjim Tučepima i još nije ugašen, izvijestila je policija.

Muškarca sumnjiče za kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz nehaja, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close