Pod kontrolom

Požar na Boračkom još uvijek aktivan, dva helikoptera stigla u pomoć

Vijesti / Crna Kronika | 03. 04. 2017. u 06:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar pored Boračkog jezera još uvijek je aktivan. Nema tendenciju širenja i ne prijeti da ugrozi stambene objekte, stoji u izvještaju Civilne zaštite HNŽ.

Helikopter oružanih snaga BiH koji je angažiran na gašenju požara pored Boračkog jezera, u mjestu Košuta, počeo je sa djelovanjem u 11:40 sati. Napravio je šest izbačaja vode, ali zbog jakog vjetra nije mogao nastaviti dalje djelovanje, pa je završio u 13 sati. U gašenju i lokaliziranju požara sudjeluju pripadnici Civilne zaštite, PVI Konjic, a značajnu pomoć u gašenju požara pružaju i lokalni lovci, koji učinkovito pomažu u navođenju helikoptera. Teren koji je zahvatio požar je miniran i jedino učinkovito gašenje je iz zraka.

U poslijepodnevnim satima, od 17:30 sati, na gašenju požara angažirana su dva helikoptera OS BiH koji su gasili požar. Vodu za gašenje crpili su iz Boračkog jezera. Jedan helikopter je završio u 18:40 sati, a drugi u 19 sati. Broj preleta nije točno utvrđen, a po tvrdnji pripadnika PVJ Konjic, oba helikoptera izvršila su 12 do 16 preleta.

Uz ovaj u Hercegovačko-neretvanskoj županiji zabilježene su četiri intervencije u Mostaru, šest požara na području Prozora-Rame, te požari u Čapljini, Stoca, Neuma i Jablanice.

Kopirati
Drag cursor here to close