Jedna ekipa se vratila oko 22

Požar u Jasenici - iako je stanje bolje, pred vatrogascima i mještanima je teška noć

Požarna linija je velika, ali povratak jedne ekipe znači da je stanje bolje, rekli su.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 08. 2024. u 22:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna ekipa vratila se s požarišta u Jasenici, dok su ostale ekipe na terenu i pazit će da se vatra opet ne približi kućama, rečeno je iz dežurne službe mostarskih vatrogasaca večeras oko 22.30 sati.

Stanje još nije pod kontrolom, no kako kažu vatrogasci, ide u dobrom smjeru. Požarna linija je velika, a povratak jedne ekipe znači da je stanje bolje, rekli su.

No vatrogasne ekipe vjerojatno će cijelu noć gasiti požar, kako se ne bi proširio po nepristupačnom terenu i ponovno zaprijetio kućama.

Mještani nam javljaju kako vjetar otežava gašenje, te okreće vatru prema kućama, no vatrogasci s naprtnjačama idu gasiti požar.

Mostarski vatrogasci bore se s požarom u Jasenici od 16 sati. Oko 20.30 vatrogasci, pripadnici vatrogasnih društava, vatrogasci iz Čitluka i mještani, branili su kuće na tri lokacije.Tada je na terenu  bilo preko 10 profesionalnih vatrogasaca, oko 11 članova dobrovoljnih vatrogasnih društava, vatrogasci iz Čitluka i mještani. Svi zajedno večeras su uložili nadljudske napore kako bi obranili kuće.

I dalje su aktivna požarišta u Krivodolu i Dobrom Selu, koji su planuli jučer. 

U trenutku pisanja teksta vatrogasci nisu imali novijih informacija, kad asu rekli da ekipe dežuraju na terenu kako se požari ne bi proširili, te da nema ugroženih objekata pa je većina vatrogasaca raspoređena u Jasenici.

Požar se danas proširio prema Krivodolu i u jedbom trenutku vatra je bila ozbiljno ugrozila kuće, koje su, nasreću, obranjene. Navodno su na tom terenu eksplodirale i mine, a vatra je kako piše Avaz prijetila i trafostanici na Čulama.

Kopirati
Drag cursor here to close