Tužiteljstvo TK

Predložen novi pritvor za ubojicu Amre Kahrimanović

Za Elvisa Ćustendila, osumnjičenog za ubojstvo Amre Kahrimanović prije mjesec dana u Tuzli, Tužiteljstvo TK predložilo je produženje pritvora za dodatna dva mjeseca
Vijesti / Crna Kronika | 04. 03. 2024. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za Elvisa Ćustendila, osumnjičenog za ubojstvo Amre Kahrimanović prije mjesec dana u Tuzli, Tužiteljstvo TK predložilo je produženje pritvora za dodatna dva mjeseca. Ovu informaciju za "Avaz" potvrdio je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužiteljstva TK.

Prijedlog za produženje pritvora poslat je sudu 29. veljače i očekuje se odluka Kantonalnog suda u Tuzli.

Podsjećamo, Ćustendil je osumnjičen da je iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK, gdje je bio zaposlen u Operativnom centru, ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je. Nedugo zatim je pobjegao, a uhićen je ispred zgrade u kojoj je stanovao. Utvrđeno je da je bio pijan.

Nakon toga organizirani su i prosvjedi, a tisuće ljudi su 11. veljače organizirali mirnu prosvjednu šetnju zbog ubojstva Amre Kahrimanović (52). Nakon toga proglašen je Dan žalosti u Tuzli.

Prethodno su građanke i građani potpisivali inicijativu kojom se traži hitno sazivanje sjednica Vlade i Skupštine TK, smjena ministra unutarnjih poslova Hajrudina Mehanovića, smjena i disciplinska odgovornost protiv svih drugih odgovornih osoba za sistemske propuste koji su doveli do tragičnog ubojstva, pokretanje istrage i kazneno kažnjavanje za propust neevidentiranja odlaganja službenog pištolja koji je korišten u ubojstvu i osiguravanje odluke o odobravanju financijskih sredstava za hitno uspostavljanje redovnih ljekarskih pregleda za sve policijske službenike.

Kopirati
Drag cursor here to close