Izvanredna situacija

FOTO poplava iz Kreševa, donesena odluka da će se OS angažirat i u Kiseljaku

U petak je donesena odluka o angažiranju Oružanih snaga BiH na području općine Kiseljak.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 10. 2024. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo BiH održalo je izvanrednu sjednicu na kojoj je donesena odluka o angažiranju resursa Oružanih snaga BiH na području općine Kiseljak.

Foto: Bljesak.info / Poplave u Kreševu

Ovom odlukom odobreno je angažiranje inženjerijske jedinice, jedinice za spašavanje ljudi i helikoptera Oružanih snaga BiH, u cilju urgentnog pružanja pomoći civilnim organima vlasti u reagiranju na prirodnu nesreću – obilne poplave i klizišta na području općine Kiseljak.

Foto: Bljesak.info / Poplave u Kreševu

Prethodno su na sjednicama Predsjedništva BiH donesene odluke o angažiranju resursa Oružanih snaga BiH na širem području Jablanice, Mostara i Konjica, priopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Podsjetimo i u općini Kreševo stanje je alarmantno. Ceste su blokirane, a pojedina sela odsječena.

Foto: Bljesak.info / Poplave u Kreševu

Načelnik općine Kreševo Renato Pejak kazao je kako su brojna sela odsječena od ostatka općine, a nekima prijete i klizišta.

Foto: Bljesak.info / Poplave u Kreševu

"Doslovno se borimo najprije kako bismo spasili živote stanovnicima ugroženih mjesta. Cijelu noć smo na terenu, sve ekipe koje imamo i borimo se najprije za spašavanje života. Štete ćemo zbrajati poslije", kazao je načelnik Pejak.

Kopirati
Drag cursor here to close