Sarajevo

Preminuo muškarac ozlijeđen u pucnjavi na Vratniku

Vijesti / Crna Kronika | 05. 11. 2014. u 12:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muškarac B.V. koji je danas ozlijeđen u pucnjavi koja se dogodila u sarajevskom naselju Vratnik, preminuo je.

''B.V. (1977. ) dovezen je u KUM u 12.52 sati. On je u Kliniku primljen sa ustrijelnom ranom grudnog koša, lijevo, i ustrijelnom ranom amdobmena, također lijevo, prostrijelnom ranom kroz obje natkoljenice, te krvnim podljevom na glavi. Pacijent je reanimiran, ali, nažalost, u 14 sati izgubio je bitku za život'', kazala je za Agenciju Fena šefica Službe za odnose s javnošću Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Azra Dedajić.

Kako je za Agenciju Fena potvrdio glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić nepoznata osoba upotrijebila je vatreno oružje u ulici Carina, prilikom čega je muškarac zadobio teške ozljede od kojih je preminuo.

Sarajevska policija je u večernjim satima uhitila tri muškarca koji se dovode u vezu sa jutrošnjom pucnjavom u naselju Vratnik. U toj pucnjavi ozljede su zadobile dvije osobe, a jedna je oko 14 sati od težine ozljeda podlegla.

Dva od tri uhićena muškarca sumnjiče se za kazneno djelo ubojstvo, a jedan za pomaganje izvršitelju, kazao je za Klix glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Kopirati
Drag cursor here to close