užasni masakr

Pripadnici ISIL-a ubili 300 i oteli 400 ljudi u Siriji

Vijesti / Crna Kronika | 17. 01. 2016. u 12:36 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borci tzv. Islamske države su u Deir el-Zoru ubili 300 ljudi, ali i oteli najmanje 400 civila, uključujući žene i decu, nakon što su u ofanzivi na grad zauzeli dio teritorija.

Sirijski opservatorij za ljudska prava je priopćila da su ekstremisti, nakon jučerašnjeg napada na Deir el-Zor, oteli najmanje 400 civila iz kvarta Al-Bagalijeh, kojeg su zauzeli, kao i iz okolnih dijelova sjeverozapada grada.

‘’Svi oteti su suniti, a među njima ima žena, djece i članova obitelji prorežimskih boraca’’, izjavio je direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman, dodajući da su oni prebačeni u druga područja pod kontrolom ISIL-a.

U priopćenju sirijske vlade se navodi da su militanti ISIL-a prethodnog dana u Deir el-Zoru na istoku Sirije ubili čak 300 ljudi, nazvavši taj događaj "užasnim masakrom".

Većina ubijenih tijekom jučerašnjih cjelodnevnih pogubljenja su bili stariji ljudi, žene i djeca, a to je jedan od najvećih masakara koji je izvršio ISIL, čiji pripadnici kontroliraju velika područja Sirije i Iraka.

Oko 80 njih su bili vojnici sirijske vojske i pripadnici paravojnih snaga lojalnih vladi, dok su ostalo bili civili, navodi se u Opservatoriju, dodajući da su mnogi od njih ubijeni iz vatrenog oružja ili odsjecanjem glave.

Aktivisti navode da su ekstremisti u Deir el-Zoru ubijali čitave obitelji, zbog njihove navodne suradnje sa sirijskom vojskom, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close