Stanje šoka

Proglašeno izvanredno stanje u Francuskoj

Vijesti / Crna Kronika | 13. 11. 2015. u 23:03 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski predsjednik Francois Holllande zatvorio je državne granice i proglasio izvanredno stanje. Po Parizu je raspoređena i vojska.

Podsjetimo, dvojica policijskih službenika potvrdila su da je ubijeno najmanje 60 ljudi u pucnjavama i eksplozijama diljem Pariza, u najsmrtonosnijim napadima u Francuskoj u posljednjim desetljećima.

Bh. veleposlanstvo u Parizu nije moglo za BHRT potvrditi je li u napadu bilo ozlijeđenih državljana BiH.

"Ovo je horor", kazao je Hollande.

"Neke oblasti će biti zatvorene, putovanja će biti otežana ili zabranjena, vršit ćemo pretrese, naredio sam da se zatvore granice Francuske, moramo da se osiguramo da oni koji su ovo počinili ostanu u Francuskoj. Ovo je strašno iskušenje, znamo odakle sve ovo potiče, u ovim teškim trenucima moje misli su sa obiteljima stradalih, moramo da budemo solidarni, Francuska mora da bude snažna", rekao je on.

Predsjednik je naveo da će Francuska biti sposobna da svlada terorizam i da će sigurnosne snage moći da reagiraju.

"Ovo nije samo napad na Pariz ili Francuze, nego na cijelo čovječanstvo. Amerika stoji uz Francusku u borbi protiv terorizma i ekstremizma. Ovo je srcedrapajuća situacija", kazao je američki predsjednik Barack Obama koji se nakon terorističkog napada obratio javnosti.

Iz minute u minutu:

Kopirati
Drag cursor here to close