U znak sjećanja

Prošla je godina dana od stravičnog ubojstva - U nedjelju prosvjedi u Gradačcu, sjećaju se Nizame

Okupljanje će početi na Trgu Alije Izetbegovića u 9:00 sati te će se okupljeni u 9:30 uputiti ka mezarju, a zatim vratiti na Trg.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 08. 2024. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 11. kolovoza, bit će održani prosvjedi u Gradačcu u znak sjećanja na stravično ubojstvo 38-godišnje Nizame Hećimović.
 
Udruženje mladih "FUTURA" Donja Međiđa i Neformalna grupa građanki i građana Gradačac organiziraju prosvjed, te pozivaju sve građane da se pridruže u nedjelju 11. kolovoza 2024.godine kako bi obilježili godišnjicu od stravičnog femicida i ubojstava u Gradačcu.

''Prisjetimo se naše sugrađanke Nizame Hećimović, sugrađana Denisa i Džengiza Ondera, kao i Tahire Čamdžić, Aide Dendić, Emire Maslan, Amre Kahrimanović, Selme Baluković, Halide Smajić, Mileve Andrić, Amele Čičkušić i njene dvoje maloljetne djece, Nermine Krajine... Zajedno pokažimo da smo protiv svih oblika nasilja'', naveli su u pozivu.

Okupljanje će početi na Trgu Alije Izetbegovića u 9:00 sati te će se okupljeni u 9:30 uputiti ka mezarju, a zatim vratiti na Trg. U pozivu se navodi da će od 12:00 do 16:00 sati biti održane interaktivne aktivnosti sa prisutnima, a u 16:00 sati je službeno okupljanje.

Mirna šetnja gradom će biti održana u 16:30 sati.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović počinio je nezapamćeni zločin u petak prije podne kada je usmrtio tri osobe i još tri ranio, a javnost je posebno potreslo to što je ubojstvo svoje nevjenčane supruge snimao na Instagramu.

Društvena mreža Instagram uklonila je snimku nakon više od dva sata što je objavljen uznemirujući video.

Važno je naglasiti da je Nizama tražila zaštitu od Nermina od nadležnih institucija, a istu nije dobila. Na kraju je sa bebom pobjegla kod tetke, gdje je Nermin našao i ubio.

Nakon što ga je policija opkolila, počinio je samoubojstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close