na izlazu iz Novog Grada

Prva žrtva poplava u Srpskoj: Ispod klizišta pronađeno tijelo

Vijesti / Crna Kronika | 11. 12. 2022. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prilikom uklanjanja odrona na magistralnom putu Novi Grad – Prijedor, na izlazu iz Novog Grada, pronađeno je tijelo muškarca pod nanosom zemlje, potvrđeno je za banjalučke "Nezavisne".

Utvrđeno je da ispod odrona zemlje kod Novog Grada nastradao muškarac starije životne dobi.

Kako je priopćeno iz Policijske uprave Prijedor danas je oko 12.35 sati prijavljeno da je prilikom saniranja klizišta s magistralnog puta Novi Grad-Prijedor, kod Novog Grada, pronađeno beživotno tijelo.

"O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor, a uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da se radi o muškom licu starije životne dobi. Na mjestu nesreće nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na postojanje elemenata kaznenog djela", navode iz policije.

Dodaju da pripadnici ove uprave poduzimaju sve potrebne mjere i radnje s ciljem identifikacije lica čije je beživotno tijelo danas pronađeno ispod klizišta.

"Od strane dežurnog tužioca Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor naložena je obdukcija beživotnog tijela", zaključuju iz policije.

Podsjećamo, od sinoć je zbog odrona zemlje zatvoren promet na nadvožnjaku iz Novog Grada ka Prijedoru, a putnički promet se odvija alternativnim putem. Ovaj odron su izazvale velike kiše koje su prouzrokovale poplave i sjeverno dijelu Republike Srpske.

Miroslav Drljača, načelnik općine Novi Grad rekao je da do sada nije bilo prijava o nestalim osobama u ovoj općini.

Kopirati
Drag cursor here to close