Kaznena prijava

PU Mostar kompletirala prijavu o namjernoj paljevini kuće i razbijanja vozila

Vijesti / Crna Kronika | 26. 10. 2015. u 14:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijska uprava Mostar dostavila je izvješće o dopuni kaznene prijave Županijskom tužiteljstvu Mostar protiv Adisa Kuke, rođenog 1971. godine u Mostaru, nastanjenog u Salakovcu b.b., općina Mostar, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Izazivanja opće opasnosti' iz čl. 323. st.1 K.Z. FBiH i 'Oštećenja tuđe stvari' iz čl. 293.st.1. K.Z. FBiH.

Kako je priopćeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), osumnjičeni je 20. listopada oko 14 sati u mjestu Salakovac ničim izazvan došao do obiteljske kuće Hilme Sefića, gdje je tražio vlasnika kuće kako bi se s njim fizički obračunao.

U kući nije bio nitko od članova obitelji Sefić, te je Adis Kuko čekićem razbio ulazna vrata ušao u kuću i razbijao namještaj i tehničke stvari koje je našao u stanu, a nakon toga podmetnuo požar u prizemlju obiteljske kuće.

Istoga dana oko 19 sati Kuko je u mjestu Salakovac unutar IPC Centra Salakovac razbio prednje vjetrobransko staklo i bočno prozorsko staklo na motornom vozilu Passat, vlasništvo Zlatka Rizvanovića.

Po zaprimljenoj prijavi policijski djelatnici operativnim radom na terenu i iskazom svjedoka došli su do saznanja da je kaznena djela oštećenje putničkog motornog vozila i podmetanje požara u obiteljskoj kući Hilme Sefića počinila ista osoba odnosno Adis Kuko.

On je uhićen 21. listopada, a nakon kriminalističke obrade priznao je izvršenje oba kaznena djela, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close