Država i društvo

Reis Kavazović o terorističkim napadima u Parizu: Ovo je grijeh prema Bogu

Vijesti / Crna Kronika | 14. 11. 2015. u 13:34 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović najoštrije je osudio terorističke napade u Parizu i ubosjtvo nevinih ljudi.

Izražavajući najdublje ogorčenje, u priopćenju za javnost podsjeća da je svjesno ubojstvo jednog nevinog čovjeka napad na cijelo čovječanstvo. Ovo nije samo težak moralni sunovrat koji se ne može ničim opravdati, nego i grijeh prema Bogu.

"Islamska zajednica i muslimani u Bosni i Hercegovini izražavaju najdublje suosjećanje i solidarnost s francuskim narodom u njegovoj boli. Mi se sjećamo podrške i solidarnosti francuskih građana kada smo u nedavnoj prošlosti prolazili kroz iskustvo sijanja straha i terora", naveo je reis Kavazović.

Izražava uvjerenje da će francuska država i društvo adekvatno odgovoriti na terorizam, ali i da će se odlučno suprotstaviti ostvarenju namjere terorista da svojim napadima izazovu gnjev i odmazdu prema muslimanima i muslimanskim zajednicama u Europi.

"Posebno pozivam muslimane u Europi da sačuvaju mir i pribranost i da nemaju nikakvih dilema: teroristi ne predstavljaju ni našu vjeru ni našu zajednicu, a terorizam se ne može opravdati ni moralno, ni vjerski ni politički", poručuje reis Kavazović.

Kopirati
Drag cursor here to close