Privedeni

Rezultati policijske akcije 'Mreža': 34 privedenih, zapljena droge, oružja, automobila ...

Vijesti / Crna Kronika | 15. 06. 2016. u 23:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjedištu MUP-a ZDŽ održana je izvanredna press konferencija, na kojoj su govorili policijski komesar MUP-a ZDŽ Semir Šut, tužitelj Tužiteljstva ZDŽ Adis Husić, ministar policije ZDŽ Nikola Arsenić i direktor uprave policije Federacije Dragan Lukač.

Rečeno je da je akcija 'Mreža' istovremeno vođena na graničnim prijelazima BiH, na jugu zemlje i u Zenici i okolini, a priopćeni su i podaci o pronađenoj drogi, naoružanju i drugoj opremi.

Prema riječima Šuta, policija je dokaze prikupljala u posljednjih šest mjeseci. Akcija je bila usmjerena na grupu osoba koja je nedozvoljeno trgovala opojnim drogama i oružjem.

Tijekom posljednjih šest mjeseci službenici policije su za privedene osobe osigurali materijalne dokaze, a terete se za oko 500 kaznenih djela. U akciji je oduzeta veća količina droga, oružja i streljiva.

Osim službenika MUP-a ZDŽ, u akciji su sudjelovali službenici FUP-a, Granične policije, MUP-a KS, MUP-a TŽ, MUP-a SBŽ, te policijske agencije iz Austrije i Njemačke. Upravo kao rezultat suradnje sa policijskim agencijama u tim zemljama, razbijene su dvije kriminalne grupe u Austriji i Njemačkoj.

Na graničnom prijelazu Brod oduzeta je velika količina oružja koja je bila namijenjena tržištu zapadne Europe, rekao je Šut. Prema njegovim riječima kod Trebinja je oduzeto 50 kg marihuane, a ukupno su privedene 34 osobe, dok se za šest osoba još traga. Osim droge i oružja, privremeno je oduzet novčani iznos od oko 60 000 KM, te osam automobila i dva motocikla.

Tko je priveden u policijskoj akciji 'Mreža':
Dragan Mišković (39) iz Viteza, Nermin Livnjak (39) iz Zenice, Jasmin Husagić (34) iz Zenice, Alma Merdan (27), Valerija Krasopenko (27) iz Maglaja, Aldin Behadarević (27) iz Zenice, Darko Palavra (39) iz Zenice, Senaid Spahić (46) iz Zenice, Čedomir Mandić (36) iz Zenice, Amir Talić (34) iz Zenice, Sanel Penjić (39) iz Kaknja, Husein Burdalić (41) iz Zenice, Edin Abaz (30) iz Zenice, Arman Mrakić (31) iz Zenice, Anela Habibić (26) iz Zenice, Idriz Šaip (51) iz Zenice, Adnan Šaip (20) iz Zenice, Mirzet Heco (27) iz Zenice, Fahrudin Osmanagić (40) iz Zenice, Nadin Hamzić (34) iz Zenice, Etjen Mangafić (24) iz Zenice, Ajdin Ribo (39) iz Travnika, Amar Bešić (21) iz Zenice, Emir Hodžić (29) iz Zenice, Enis Livnjak (63) iz Zenice, Denis Šišić (37) iz Zenice, Miralem Šišić (36) iz Zenice, Dženaro Hasanić (26) iz Maglaja, Sefer Hasanić iz Maglaja i Aida Merdan (32) iz Zenice.

Kopirati
Drag cursor here to close