Nije imao dozvolu za posjedovanje puške

Sarajevo: 70-godišnjak se posvađao sa susjedom, pa zapucao iz puške

70-godišnjak koji je pucao u Starom Gradu u Sarajevu nije imao dozvolu za posjedovanje puške
Vijesti / Crna Kronika | 20. 07. 2024. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Starom Gradu u Sarajevu sinoć je došlo do upotrebe vatrenog oružja, a o samom događaju iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo priopćili su detalje.

Sinoć oko 19:10 sati, telefonom je obaviještena PU Stari Grad, da je u ulici Boguševac bb, općina Stari Grad, došlo do upotrebe vatrenog oružja na način da je lice Đ.I. rođen 1954. godine iz Sarajeva ispalio jedan hitac iz puške.

Postupajući po ovoj prijavi na mjesto događaja izašli su policijski službenici PU Stari grad koji su utvrdili da je prijava osnovana te da nije bilo ozlijeđenih.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, piše Klix., zbog osnova sumnje da su počinjeno krivično djelo "izazivanje opće opasnosti" i "Nedozvoljeno držanje oružja eksplozivnih materija".

Istog dana u 19:40 sati policijski službenici lišili su slobode Đ.I. On je predat je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju naprijed navedenih krivičnih djela.

Prema neslužbenim saznanjima, do upotrebe vatrenog oružja došlo je tijekom svađe između dvojice susjeda.

Kopirati
Drag cursor here to close