Rođak podvalio

Sarajevo - uhićeni djed ipak nije dilao, pušten na slobodu

Preko kilogram speeda, pištolj i streljivo ne pripadaju starcu, nego rođaku, te je 86-godišnjak pušten na slobodu.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 07. 2024. u 18:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevska policija je u akciji kodnog naziva ''Lord'' uhitila 86-godišnjeg starca i 29-godišnjeg mladića. U pretresu stanova je kod 86-godišnjaka pronađeno 1.180 grama speeda, pištolj i municija, a kod 29-godišnjaka 20 paketića s 585 grama marihuane i 10 paketića speeda ukupne mase oko 244 grama.

No 86-godišnjak je oslobođen optužbi da je dilao speed, a za sve je kriv njegov 29-godišnji rođak.

Preko kilogram speeda, pištolj i streljivo ne pripadaju starcu, te je od pušten na slobodu, potvrđeno je za Faktor iz Tužiteljstva KS.

''Muškarac je pušten na slobodu jer utvrđeno da nema zakonskog osnova za njegovo dalje zadržavanje, te da je daljim radom na predmetu uhapšen 29-godišnjak koji se sumnjiči za kazneno djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga. On je, nakon kriminalističke obrade u MUP-u Kantona Sarajevo predat u nadležnost postupajućeg tužitelja'', kazala je glasnogovornica Tužiteljstva Azra Bavčić.

Dodala je da je osumnjičenom određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što bude ispitan u Tužiteljstvu bit će donesena odluka o daljim mjerama koje će protiv njega biti poduzete.

Neslužbeno se saznaje da su 86-godišnjak i uhićeni S. F. u rodbinskoj vezi, te da nesretni starac uopće nije znao što mu se nalazi u kući.

Kopirati
Drag cursor here to close