Pogibija

Savjetnik ministra zaštićen nakon što je sudjelovao u sudaru?

Vijesti / Crna Kronika | 07. 05. 2015. u 13:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Huso Sarić, bivši direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH, a odnedavno savjetnik federalnog ministra rada i socijalne politike Milana Mandilovića, skrivio je prometnu nesreću, koja se dogodila u srijedu, 29. travnja i u kojoj je poginula jedna osoba.

Kako navodi Slobodna Bosna, Sarić je, prema prvim policijskim informacijama, vozeći velikom brzinom automobil Škoda Octavia pretjecao drugo vozilo na nepreglednoj krivini u naselju Poljice kod Maglaja, kada je iz suprotnog smjera naišao Peugeot.

U automobilu Peugeotu u tom je trenutku na mjestu suvozača sjedio Senad Ridžal, vlasnik Auto-škole AS, dok je za volanom bila Rusmira Halilović, koja je pohađala obuku. Iako je instruktor vožnje pokušao izbjeći direktni sudar, skrećući vozila tik uz zaštitnu ogradu, udes je bio neizbježan.

Senad Ridžal je u nesreći poginuo, dok su Rusmira Halilović i Huso Sarić upućeni na liječenje u Kantonalnu bolnicu u Zenicu.

Slobodna Bosna navodi kako je, iako je od kobnog udesa kod Maglaja prošlo sedam dana, znakovito da identitet vozača koji je izazvao sudar nije otkrio ni jedan medij, nego su samo objavljena imena Sarićevih žrtava.

''Usporedbe radi, svaki vozač koji je posljednjih mjeseci skrivio prometnu nesreću u Sarajevu, javnosti je bio poznat u roku od najviše 24 sata. Jednako je tako začuđujuće da dežurni tužitelj Tužiteljstva Zeničko-dobojske županije nije zatražio da se neodgovornom vozaču, koji je izazvao sudar sa smrtnim posljedicama, odredi pritvor po izlasku iz bolnice'', navodi Slobodna Bosna.

Kopirati
Drag cursor here to close