Predan tužiteljstvu

Sina ubio jer je plakao

Vijesti / Crna Kronika | 02. 12. 2014. u 16:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eldar Leđen (1993.), osumnjičeni za ubojstvo četveromjesečnog sina, danas je predan Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu na daljnje postupanje.

Kako je za Agenciju Fena kazao glasnogovornik Županijskog tužiteljstva Alem Hamzić, postupajući tužitelj saslušao je osumnjičenog, te je donesena naredba o provođenju istrage u ovom slučaju zbog kaznenog djela - ubojstvo.

Istovremeno, donesena je i naredba o zadržavanju osumnjičenog u trajanju od 24 sata, nakon čega će se ovo tužiteljstvo odrediti u vezi s prijedlogom za određivanje mjere pritvora.

Kako mediji prenose, beba je preminula u subotu u sarajevskom naselju Švrakino selo kada je na intervenciju pozvana i služba Hitne medicinske pomoći. No liječnici, uprkos reanimaciji nisu uspjeli oživjeti mališana. Obdukcija je pokazala da je smrt bebe uzrokovana nasilnim putem, usljed teške ozljede glave.

Podsjetimo, sarajevska policija privela je jučer nevjenčane supružnike Eldara Leđena (21) i Indiru P. (20) zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s ubojstvom svog četveromjesečnog sina, koji je umro u subotu zbog teških ozljeda glave, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

Leđen je, kako navode policijski izvori, inspektorima kazao da je u subotu čuvao sina, a supruga je bila na poslu. Htio je nahraniti dijete, a dijete nije htjelo jesti i plakalo je. To ga je iznerviralo pa je bebu bacio na fotelju. No, fotelja ima drvene drške i dijete je udarilo glavom i ostalo bez svijesti.

Prema njegovoj izjavi, pokušao je djetetu dati vještačko disanje i umivao ga je, ali dijete nije reagiralo. Pozvao je suprugu i navodno joj samo kazao da dijete nije dobro, navodi 'Dnevni avaz'.

Kopirati
Drag cursor here to close