Incitat

SIPA: Uhićene četiri osobe, za jednom se traga

Četiri osobe u sklopu operativne akcije kodnog naziva "Incitat" su pod kontrolom policijskih službenika SIPA, dok se za jednom osobom još uvijek traga.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 08. 2024. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri osobe u sklopu operativne akcije kodnog naziva "Incitat" su pod kontrolom policijskih službenika SIPA, dok se za jednom osobom još uvijek traga, potvrđeno je u ponedjeljak iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Podsjetimo, rano jutros po nalogu i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Županije Sarajevo, pripadnici SIPA-e u suradnji s pripadnicima MUP-a ŽS, OSA-om BiH i Uredom za borbu protiv korupcije ŽS, započeli su realizaciju akcije kodnog naziva "Incitat".

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva ŽS, pretresi su se vršili na više lokacija zbog dokumentiranja kaznenog djela udruživanje radi kaznenih djela i to zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca.

Radi se o predmetu sustavne korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.

Kako su mediji objavili ranije, među osumnjičenima je i načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo, a kada je riječ o firmi koja se pretresa na njenom čelu je Adis Mulaosmanović.

Osim njih, prema saznanjima portala N1, osumnjičeni je i Nermin Demirović, bivši direktor Sarajevo šuma kao i Nađa Milišić, pomoćnica rukovoditelja za geodetske, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Općine Trnovo.

Kopirati
Drag cursor here to close