Akcija 'Remi'

SIPA uhitila jednu osobu - bavio se pranjem novca i nedozvoljenom bankarskom djelatnošću

SIPA u Bratuncu uhitila jednu osobu zbog nedozvoljenog bavljenja bankarskom djelatnošću i pranja novca
Vijesti / Crna Kronika | 21. 05. 2024. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su, u sklopu operativne akcije ''REMI'', na području Bratunca izvršili pretres stambenog objekata, ostalih prostorija i pokretnih stvari, na jednoj lokaciji.

Jedna osoba je lišena slobode, nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u zakonskom roku će biti predato postupajućem tužitelju, priopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti putničko motorno vozilo VW Touareg, poslovna dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Osobi lišenoj slobode je izvršena i privremena blokada računa u poslovnim bankama.

Pretresi se realirani nalogu Okružnog suda u Bijeljini i pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini i u suradnji sa Ministrstvom unutarnjih poslova Republike Srpske a u cilju pronalaska predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena kazneno djelo ''Nedozvoljeno bavljenje bankarskom, mikrokreditnom ili štedno kreditnom djelatnošću'' i ''Pranje novca'' 2 propisana Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close