Akcija Trik

SIPA vrši pretrese u Sarajevu i Konjicu

U tijeku su pretresi na sedam lokacija na području Sarajeva i Konjica.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 12. 2021. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPŠA-e danas su započeli pretrese na više lokacija na području Sarajeva i Konjica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela „Organizirani kriminal“, „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ i „Pranje novca“ propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

U operativnoj akcija „TRIK“ policijski službenici SIPA-e vrše pretrese na više lokacija koje koriste pravne osobe i fizičke osobe, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena kaznena djela.

Pretresi se vrše po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko- neretvanskog kantona.

Uzimajući u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u toku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informirana naknadno.

Kopirati
Drag cursor here to close