UNO BiH

Široki Brijeg: Oduzet stroj za punjenje cigareta

Ovlaštena službena lica UNO privremeno su oduzela stroj za punjenje cigareta i određenu količinu sitno rezanog duhana i duhana u listu.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 07. 2024. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlaštena službena lica UNO privremeno su oduzela stroj za punjenje cigareta i određenu količinu sitno rezanog duhana i duhana u listu u vrijednosti čija se ukupna vrijednost procjenjuje na iznos od 80.000 KM.

Na osnovu operativnih saznanja o nezakonitom punjenju, pakovanju i prometovanju duhanskih prerađevina, ovlašteni službenici UNO izvršili su provjere na terenu na području Širokog Brijega.

Foto: UNO BiH / Oduzeti duhan

Tom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli stroj za punjenje cigareta, 51 kg sitno rezanog duhana i 302 kg duhana u listu. Stroj je korišten za ilegalnu proizvodnju cigareta koje su bile pripremljene za daljnju distribuciju i prometovanje. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe se procjenjuje na iznos od 80.000 KM.

Kako spomenuta akcizna roba nije na zakonom propisani način bila obilježena akciznim markicama te nije postojala prateća dokumentacija, mašina i sporna roba su oduzeti, a protiv lica kod koga je roba pronađena će biti poduzete zakonom propisane mjere i radnje shodno važećim zakonskim propisima.

Foto: UNO BiH / Oduzeti duhan

Uprava za neizravno oporezivanje poziva sve građane da na otvorenu liniju UNO broj 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, porezne ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Kopirati
Drag cursor here to close