Uključila se i BIA

Srbija: Svi love otmičara

Višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, prije osam dana oteo je dvanaestogodišnju Moniku Karimanović...
Vijesti / Crna Kronika | 28. 12. 2019. u 15:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), kao i nekoliko desetina ljudi iz Beograda dobrovoljno se javilo da pomogne u potrazi za djevojčicom Monikom Karimanović i njezinim otmičarem Ninoslavom Jovanovićem.

Pomoć u potrazi za otetom djevojčicom i Jovanovićem ponudilo je 200 pripadnika BIA-e. Oni će biti raspoređeni u suradnji sa stožerm MUP-a koji koordinira akciju, javio je Tanjug.

Pretraga svih sela

Policija pretražuje sva sela u okolini Knjaževca. Prema tom mjestu u subotu ujutro je iz Beograda krenulo nekoliko desetina dobrovoljaca kako bi pomogli policiji.

"Idemo kao građani, kao zabrinuti roditelji da se stavimo na raspolaganje pripadnicima policije da bismo svi zajedno pomogli u hvatanju silovatelja. Plan je da prvo razgovaramo s policijom koja će nas, ukoliko smatra da je to potrebno, uputiti šta da radimo nadalje", rekao je Vladimir Savić, organizator puta.

Dodao je kako u planu imaju da ništa ne rade na svoju ruku, jer ne žele da odmognu policiji, te da će se, ako im kažu da nisu potrebni, vratiti u Beograd, piše Blic.

Višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, prije osam dana oteo je dvanaestogodišnju Moniku Karimanović na putu do škole.

Pronađeno više tragova

Potraga je uglavnom skoncentrirana na sela u okolini Knjaževca, gdje je pronađeno više tragova njihovog bravka, kao i nekoliko svjedoka koji su vidjeli monstruma s djevojčicom.

U akciju su uključeni dronovi, helikopteri, termovizijske kamere... Pomažu i lovci, građani, poduzeća koja se bave privatnim osiguranjem.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da policija još ne zna gdje se nalaze djevojčica i otmičar, ali da potraga ne prestaje.

Naveo je kako se očekuju loše vrijeme i snijeg, te se nada da to može omesti Jovanovića.

Oslobođen u ožujku

Ninoslav Jovanović iz Malče proveo je 12 godina u zatvoru na izdržavanju kazne zbog seksualnih delikata.

Po izlasku iz zatvora vrlo brzo je ponovo pritvoren zbog seksualnog uznemiravanja putem društvenih mreža. Oslobođen je u ožujku ove godine.

Policija je objavila njegovu fotografiju, uz poziv građanima da se jave ukoliko ga prepoznaju, a imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju.

Kopirati
Drag cursor here to close