Predrag Ratković

Srpski mediji: U Tuzli uhićen plaćeni ubojica i bivši pripadnik Crvenih beretki

Ratković je lociran i uhićen u jednom od objekata u Tuzli 2. kolovoza ove godine, a do njega je tuzlanska policija došla na osnovu obavještajnih podataka.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 08. 2024. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz MUP-a Tuzlanske županije su se oglasili o uhićenju muškarca koji je u bijegu i koji se dovodi u vezu s ubojstvom na području Srbije.

Iako nisu iznosili detalje o kome je točno riječ navodeći samo inicijale P.R. i osnovne detalje, mediji pišu da se radi o izvjesnom Predragu Ratkoviću, plaćenom ubojici i bivšem pripadniku Crvenih beretki. On je, umjesto na izdržavanju kazne zatvora u Srbiji, boravio u BiH.

Naime, Ratković je lociran i uhićen u jednom od objekata u Tuzli 2. kolovoza ove godine, a do njega je tuzlanska policija došla na osnovu obavještajnih podataka.

"On je tom prilikom kod sebe posjedovao osobne dokumente za koje je provjerama utvrđeno da su krivotvoreni. Poduzetim mjerama i radnjama ustanovljen je identitet, a radi se o P.R., rođenom 1975. godine u Užicu, Republika Srbija. Priveden je u službene prostorije MUP-a TŽ, a dan kasnije, nakon kriminalističke obrade predan je u nadležnost Tužiteljstva TŽ zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'krivotvorenje dokumenata'. U predmetnim aktivnostima ostvarena je saradnja Uprave policije MUP-a TŽ s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srbije i  Ministarstvom unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine", naveli su iz MUP-a TŽ.

Apelacijski sud u Beogradu pravomoćno je u ožujku ove godine osudio Predraga Ratkovića na 16 godina zatvora za kaznena djela ubojstvo u suizvršenju, neovlašteno korištenje tuđeg vozila u stjecaju sa kaznenim djelom posebni slučajevi falsificiranje dokumenata.

On je osuđen zajedno sa Stefanom Blagojevićem, također, bivšim pripadnikom Crvenih beretki, zbog ubojstva Vladimira Bjelanovića u prosincu 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru.

Također, dovođen je i u vezu s bajkerskom kriminalnom grupom Banditosi, navodeći kako je riječ o plaćenom ubojici, piše Srpskainfo.

Kopirati
Drag cursor here to close