Pogodio pješakinje

Srušio se sportski zrakoplov na Hvaru

Navodno je zbog većeg broja zrakoplova na pisti pilot promašio sletjeti
Vijesti / Crna Kronika | 31. 05. 2024. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom petka došlo je do nesreće na Hvaru gdje je manji avion promašio sportsku pistu u starogradskom polju i navodno naletio na dvije biciklistkinje.

Lokacija nesreće je sportska zračna luka Stari Grad kojom upravlja lokalni klub. Navodno je zbog većeg broja zrakoplova na pisti pilot promašio sletjeti, piše Dalmacija Danas.

Avion je pokosio pješakinje, državljanke Njemačke, od kojih je jedna hitno prebačena u splitski KBC helikopterom s Hvara. Druga pješakinja je, kako doznaje spomenuti portal, izbjegla udar aviona tako što se bacila u stranu.

Lakše je ozlijeđena i putnica iz aviona kojim je upravljao državljanin Francuske. Francuz je, kako se pretpostavlja, promašio pistu i sletio na makadam. Takav se scenarij dogodio budući da se radi o zemljanoj pisti pa je vjerojatno došlo do zabune.

Pilot nije ozlijeđen.

"Na Objedinjeni hitni bolnički prijam KBC-a Split zaprimljene su četiri ženske osobe, sve strane državljanke. Helikopterom je dovezena vozačica bicikla (1972. godište) koja ima ranu na potkoljenici. Ostale tri osobe, dvije pješakinje i kopilotkinja aviona (1960., 1962. i 1977. godište) imaju lakše tjelesne ozljede u vidu ogrebotina i uganuća. Za sve četiri pacijentice i dalje traje medicinska obrada", potvrdila je za Dalmaciju Danas glasnogovornica splitske bolnice Kristina Bitanga.

Kopirati
Drag cursor here to close