Ubojica uhićen

Tinejdžerica iz Crne Gore ubijena u Melbourneu

Vijesti / Crna Kronika | 19. 03. 2015. u 11:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maša Vukotić (17), tinejdžerica koja se iz Bijelog Polja u Crnoj Gori preselila u Australiju ubijena je u utorak uvečer. Nedugo nakon zločina, policiji se predao Sean Price, osuđivani silovatelj, koji je priznao ubojstvo. Policiji u Melbourneu predao se čovek za koga se sumnja da ima veze s ubojstvom 17-ogodišnje Maše Vukotić, koja je porijeklom iz Crne Gore, javljaju australijski mediji.

Maša Vukotić, koju su prijatelji zvali Marsi, ubijena je tijekom dana u parku udaljenom svega pet minuta od njenog doma u istočnom dijelu Melbournea, Doncasteru. Djevojka je u trenutku napada džogirala i nosila slušalice, te stoga nije čula ubojicu koji joj je prišao s leđa.

Prolaznik je čuo vriske, i kada je shvatio što se događa, pozvao policiju istog trenutka. U trenutku kada je hitna pomoć stigla na lice mjesta, djevojka je još uvijek bila živa, ali je ubrzo, uslijed velike količine izgubljene krvi, preminula. Kamera u autobusu snimila je muškarca s plastičnom vrećicom u rukama, za kojeg se odmah posumnjalo da ima veze sa zločinom, što se na kraju ispostavilo kao točno.

Ubojica je identificiran kao Sean Price, s prebivalištem u zapadnom Melbourneu. Po dolasku u policijsku stanicu, smijao se i policajcima pokazao srednji prst. Inspektor Michael Hughes rekao je da je ubojica od ranije poznat policiji, i da već ima kriminalni dosje. Price ima čak 22 kaznene prijave, među kojima su i optužbe zbog seksualnog napada na majku dvoje djece, napada na djevojčicu (13) i silovanje jedne djevojke (21) na pješačkom prijelazu. On je priznao još nekoliko kaznenih djela, ali nikada nije osuđen.

Policija je priopćila da nastavlja istragu, kako bi saznala je li napad na djevojku bio nasumičan ili planiran.

''Već je napadao djevojke ranije. Je li ovu žrtvu odabrao ili ju je napao slučajno, još uvijek ne znamo'', izjavio je glasnogovornik melburnške policije. Prijatelji ubijene djevojke već dva dana ostavljaju cvijeće i odaju posljednju poštu Maši Vukotić.

Kopirati
Drag cursor here to close