Novi trag

Tko je zadnji nazvao Cicmila?

Vijesti / Crna Kronika | 05. 11. 2015. u 13:30 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji telefonski poziv prije nego što je ubijen Božidar Cicmil (32) je dobio s broja jednog crnogorskog mobilnog operatera, objavio je podgorički list Dan, navodeći kako istražitelji pokušavaju ući u trag osobi s kojom je tada razgovarao.

''Posljednji poziv prije ubojstva stigao je s jednog crnogorskog broja. Provjeravamo može li to biti trag koji će nam pomoći u rasvjetljavanju ubojstva'', rekli su za Dan iz mostarske policije.

Sumnjaju da to može biti ključ za rješavanje ovog zločina. U međuvremenu, traje vještačenje otiska prsta za koji se vjeruje da pripada ubojici.

Podgoričke Vijesti objavile su pak kako ''mostarski istražitelji nemaju  operativna saznanja o tome tko stoji iza njegova ubojstva za koje sada jedino mogu tvrditi da je pažljivo i dugo planirano''. Navode da bi i spomenuti trag mogao biti manjkav.

''Pod znakom pitanja je i hoće li forenzičari uopće uspjeti izolirati tragove, jer se radi o oštećenom tragu i pribojavaju se da na osnovu njega neće moći identificirati ubojicu'', navode Vijesti.

Ubojica Božidara Cicmila iz Plužina, koji je posljednjih godina uspješno vodio taxi-poduzeće u Mostaru, ima oko 35 godina, visok je oko 180 centimetara i ozlijeđen je nakon što je pucao u žrtvu. Dok je bježao s mjesta ubojstva, podsjeća Dan, snimile su ga sigurnosne kamere, ali snimka nije dovoljno jasna da se na osnovu nje uradi fotografija.

Dan navodi kako iz policije nisu isključili mogućnost da je nalog za ubojstvo stigao iz Crne Gore i da je postojao sukob s nekim sigurnosno interesantnim osobama.

Mostarka policija potvrdila je da je Cicmil često mijenjao mobilne uređaje i brojeve telefona te da je često putovao u Crnu Goru i da je imao mobilni telefon s crnogorskim brojem.

Čahure koje su nađene na mjestu ubojstva mogu se povezati i s ranijim ubojstvima koja su počinjena na sličan način, a iz policije su, navodi Dan, potvrdili kako je Cicmilova likvidacija izvršena na sličan način kao jedno ubojstvo u Banja Luci.

Cicmil je ranije izdržao kaznu od šest mjeseci zatvora zbog tučnjave u kojoj su on i Ivan Vračar prebili braću Đorđija i Miloša Radonjića u Radanovićima. Po izlasku iz zatvora, Cicmil je odlučio napustiti Kotor i novi život započeti u Mostaru.

Cicmil je bio i jedan od svjedoka na suđenju njegovom prijatelju Nikšićaninu Ivanu D. Vračaru (31) zbog ubojstva Dragana Dudića Frica 2010. godine u Kotoru. Vijesti tvrde kako je su sigurnosne strukture Hrvatske još prije godinu dana kolege u BiH obavijestile o Cicmilu kao dijelu organizacije koja se bavi krijumčarenjem narkotika, a mostarska policija potvrdila je da je bio dijelom istrage SIPA-e.

Cicmil je ubijen ujutro 19. listopada ispred zgrade u kojoj je stanovao. U njega je ispaljeno pet metaka kalibra 7,65 mm, a ubojica je, tvrde neki izvori najvjerojatnije imao pomagača jer se, navodno, popeo pomoćnim stepenicama iz garaže, a zatim nestao.

U trenutku napada, s Cicmilom je bio njegov rođak, državljanin Srbije Saša Brkić, koji je tom prilikom ranjen u rame. No, Brkić nije mogao pomoći policiji pri opisu ubojice jer se sve odigralo jako brzo.

Kopirati
Drag cursor here to close