Dojava građana

Travnik: Kod bračnog para pronađeni heroin i speed

Vijesti / Crna Kronika | 16. 09. 2015. u 15:55 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBŽ Travnik su u užem gradskom području Travnika, na osnovu već pribavljenih saznanja, izvršili zaustavljanje i kontrolu vozila marke 'VW-Polo', zbog sumnje da se vozač i suputnici u vozilu mogu dovesti u vezi sa kaznenim djelima zloupotrebe opojne droge.

Izvršenim pretresom osoba i vozila pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga heroin i speed.

Pretresom osobe A.T. rođena 1982. godine iz Viteza, u grudnjaku je pronađeno 5 aluminijskih pakiranja sa materijom za koju se sumnja da se radi o heroinu, a pretresom vozila kojim je upravljao njen suprug Z.Đ. rođen 1984. godine iz Zenice, pronađeno je pvc pakovanje sa oko 10 grama materije, za koju se također pretpostavlja da je u pitanju heroin.

U vozilu je pronađena i kutijica sa manjom količinom materije koja izgledom asocira na drogu speed, te određena količina novca za koju se sumnja da potiče od prodaje narkotičkih sredstava. U vozilu je pored bračnog para kao suputnik bila i vozačeva majka i sestra sa maloljetnim djetetom starosti oko 3 godine.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, bračni par je lišen slobode i nad njima je provedena kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenih će biti podnesen izvještaj županijskom tužiteljstvu Travnik.

Iz MUP-a SBŽ napominju da je ova uspješna aktivnost realizirana uz pomoć pravovremene informacije građana, te se ovom prilikom zahvaljuju brojnim savjesnim građanima na dosadašnjoj suradnji i još jednom upućutili su apel da ih o bilo kojem vidu kriminaliteta obavijeste putem telefona 122 ili putem e-mail adrese: glasnogovornik@muptravnik.com.ba. Garantiraju punu anonimnost svih građana koji dostave takva saznanja, navodi se iz MUP-a SBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close