Nedozvoljena trgovina

Travnik: Zbog droge i oružja uhićen Sarajlija i njegova pomagačica

Vijesti / Crna Kronika | 18. 09. 2016. u 09:00 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBŽ i Odjela krim. policije PU Travnik, u Travniku su slobode lišili dvije osobe koje se sumnjiče za kaznenao djelo 'Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', navodi Bug.ba.

Riječ je o muškarcu E.R. (1976.) iz Hadžića i ženskoj osobi A.M. (1990.) iz Sarajeva, a oni su pronađeni u iznajmljenom stanu u Ulici Podmusala u Travniku.

Nakon naredbe Općinskog suda u Travniku izvršen je pretres stana, te je policija tom prilikom pronašla oko 250 grama speeda, oko 500 tableta exstazija, pola kg marihuane, vaga za mjerenje, pribor i tragovi konzumiranja narkotika, te oko 1500 KM u različitim apoenima, za koje se sumnja da potiče od prodaje droge.

Osim toga muškarac je bio naoružan pištoljem CZ kalibra 7,62 mm, a posjedovao je i dva spremnika streljiva za ovaj pištolj. Brza intervencija policijskih službenika, E.R. je spriječen da upotrijebi pištolj. Kako Bug.ba navodi, radi se o osobi za koju je MUP KS raspisao operativnu potragu zbog upotrebe vatrenog oružja.

Osim ove akcije, službenici policije proveli su akcije na području Travnika i Gornjeg Vakufa koje su za rezultat također imale zapljenu određene količine droge različitih vrsta, te iz policije obavještavaju građane da će policijski službenici i u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim mjerama na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

Kopirati
Drag cursor here to close