Novi bilans

Tunis: U krvavom pohodu studenta 37 ubijenih

Vijesti / Crna Kronika | 26. 06. 2015. u 17:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 37 ljudi, među kojima su i strani turisti, ubijeno je u petak tijekom terorističkog napada izvedenog na hotel u tuniskom ljetovalištu Susi, na jugu Tunisa, pokazuje nova bilanca žrtava koju je priopćilo tamošnje ministarstvo unutarnjih poslova. Osim toga ranjeno je još 36 osoba.

"Na hotelskoj plaži je došlo do pucnjave. Puca se već 20 minuta. Mi smo bili u bazenu kada smo čuli pucnjavu i vidjeli ljude kako jure. Pobjegli smo u sobu i zabarikadirali se. Ne znamo što se događa, nakon nekon vremena sve je utihnulo", napisao je jedan od britanskih turista na Twitteru, prenosi Index.

"Riječ je o napadu na hotel sa pet zvjezdica koji nosi naziv 'Imperial Merhaba' u Susi, Napadač je ubijen", rekao je glasnogovornik u izjavi za nacionalnu televiziju. Po riječima glasnogovornika, u napad nije bilo uključeno više napadača. Počinitelj krvavog napada tuniški je student nepoznat policiji koji je oružje sakrio u suncobranu, izjavio je u petak državni tajnik za pitanja sigurnosti Rafik Chelly.

Prema najnovijim podacima 37 osoba, među kojima britanski, njemački i belgijski turisti, ubijeno je u petak kad je naoružana osoba otvorila vatru u hotelu ljetovališta Suse, što je najgori napad u novijoj povijesti Tunisa. "Ušao je na plažu kao netko tko se ide kupati i nosio je suncobran s oružjem unutra. Kad je stigao na plažu upotrijebio je oružje", dodao je Chelly.

Kopirati
Drag cursor here to close