list 1

U akciji SIPA-e i poreznika ukupno oduzeto 12,5 tona duhana

Vijesti / Crna Kronika | 15. 10. 2015. u 11:24 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U akciji kodnog naziva ''LIST 1'', koju su jučer proveli Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u suradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, ukupno je oduzeto 12.560 kg duhana koji se planirao prodati na crnom tržištu BiH. 

Od ukupno pronađenog i oduzetog duhana 1.285 kg je već bilo izrezano i spremno za plasiranje na crno tržište, dok je duhana  u listu bilo 11.275 kg. Pored ovoga, oduzeta su i dva stroja koja su služila za rezanje duhana. U akciji je ukupno privedeno i ispitano 12 osoba, a sve daljnje mjere i korake o statusu osoba nad kojim je izvršena kriminalistička obrada donijet će Tužiteljstvo BiH, pod čijim vodstvom je akcija ''List 1'' i izvedena.

Za organiziranu skupinu, koja je predmet kriminalističke obrade, sumnja se da je u razdoblju ožujak - listopad 2015. godine već plasirala na crno tržište BiH oko 15 tona rezanog duhana, gdje postoji osnova sumnje da je prorač BiH oštećen za 1.200.000 KM. Konačni rezultati bit će poznati po završetku svih istražnih radnji u ovom predmetu.

''Koristimo priliku da još jednom istaknemo posebno dobru suradnju službenika Uprave za indirektno oporezivanje i službenika Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, kojoj i ovim putem odajemo zahvalnost za profesionalizam i podršku koja je pružena UIO'', istaknuto je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.  

Kopirati
Drag cursor here to close