Identificirane prve žrtve

U Bruxellesu uhićene četiri osobe povezane s napadom u Parizu

Vijesti / Crna Kronika | 14. 11. 2015. u 19:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornik tužiteljstva Kuhn Hens rekao je novinarima da je u bruxelleskom predgrađu Molenbeek, u kome pretežno žive građani marokanskog porijekla, provedena antiteroristička akcija u kojoj je uhićeno nekoliko ljudi.

Akcija je pokrenuta nakon što je otkriveno da je jedan od automobila iz koga su teroristi pucali na posjetitelje pariškog restorana imao belgijske registarske oznake koje su povezane sa adresom u Molenbeeku, kazao je on, prenosi B92.

Iako detalji o uhićenjima još nisu službeno objavljeni, belgijski mediji javljaju da je uhićeno četvero ljudi, od kojih su troje Belgijanci, dok je četvrti francuski državljani.

Navodno se radi o grupi terorista koja je sudjelovala u napadu u Parizu i uspjela pobjeći u Belgiju nakon sinoćnjeg napada.

Belgija drži europski rekord po broju svojih građana koji su se pridružili džihadističkim organizacijama na Bliskom Istoku, a Molenbeek ima reputaciju “rasadnika terorista” zbog jake aktivnosti ekstremnih islamista u tom predgrađu.

Iako ih je vrlo malo broj identificiran, prema neslužbenim informacijama žrtve pokolja u Parizu su iz devet različitih zemalja. 

Guardian navodi kako su zbog kaosa mnogi ostali bez novčanika i osobnih dokumenata što otežava identifikaciju. Liberation javlja kako identifikacija kasni jer su tijela tek u subotu ujutro službe počele prebacivati u mrtvačnice, javlja Index.hr.

Valentin Ribet, 26-godišnji odvjetnik došao je na koncert u Bataclan. Nažalost, tamo je poginuo. "Bio je talentirani odvjetnik, svi su ga voljeli i kako osobu i kao kolegu. Ovo je grozna tragedija. Šokirani smo i zbog gubitka kolege i zbog napada u Parizu", napisali su iz Ribetove tvrtke. 

Među žrtvama je i dvoje francuskih državljana, 41-godišnja Djamila Houd te 34-godišnji Thomas Ayad, koji je također poginuo na koncertu.

Španjolska televizija objavila je kako je na koncertu poginuo i 29-godišnjak iz Madrida, Alberto González Garrido.

Ubijen je i Nijemac koji je radio za poznatog talijanskog arhitekta Renza Piana. Glasnogovornik tvrtke u kojoj je radio izjavio je za Guardian kako je muškarac zajedno s dvoje kolega večerao u kambodžanskom restoranu kada je u njemu došlo do pucnjave.

Francuski nogometaš Diarra objavio je na svom Twitter profilu kako je među žrtvama i njegov rođak.

Kopirati
Drag cursor here to close