Strašna tragedija

Obustavljena potraga na Drini: Pronađeno 11. beživotno tijelo

Trninić je rekao da je potraga obustavljena u petak jer migranti koji su preživjeli tvrde da se nije utopilo više od 11 osoba, koliko je tijela i izvučeno iz Drine.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 08. 2024. u 19:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava civilne zaštite Republike Srpske obustavila je potragu na Drini jer preživjeli migranati tvrde da nema više nestalih, rekao je direktor Boris Trninić.

Trninić je rekao da je potraga obustavljena u petak jer migranti koji su preživjeli tvrde da se nije utopilo više od 11 osoba, koliko je tijela i izvučeno iz Drine, prenosi Srna. 

"Potraga može biti nastavljena, ukoliko se istragom utvrdi da je više osoba nestalo usljed prevrtanja čamaca", rekao je Trninić.

Pripadnici Vatrogasno - spasilačke jedinice iz Bratunca u petak su na lokalitetu Zalužje, u Bosni i Hercegovini, na rijeci Drini pronašli 11. tijelo migranta u vodi Drine.

"Uz vatrogasce - spasioce iz Bratunca tijekom dana Drinu je pretraživao i ostatak modula za potragu i spašavanje na vodi i pod vodom koji čine Tim za potragu i spašavanje na vodi i pod vodom Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, policajci Policijske stanice Bratunac, Granične policije Bosne i Hercegovine, na desnoj obali Drine pripadnici MUP-a Republike Srbije", priopćeno je iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

U priopćenju se dodaje da Drina u petak ima veći vodostaj i to je otežavalo potragu. 

Čamac s migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu rijeku Drinu kod Ljubovije i domognu se obale Bosne i Hercegovine, prevrnuo se u četvrtak ujutro Srbijanska policija je na obali zatekla 18 osoba, a spasioci su pokrenuli potragu za nestalima.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u četvrtak da su pripadnici MUP-a pretragom Drine na području Ljubovije, između ostalih i pronašli i tijelo bebe starosti oko devet mjeseci, kao i tijelo njezine majke.

Kopirati
Drag cursor here to close