Krađe parfema, mobitela..

U Ljubuškom i Širokom Brijegu otkrivene četiri osobe osumnjičene za krađe

Vijesti / Crna Kronika | 30. 04. 2015. u 19:00 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

PU Široki Brijeg rasvijetlila je dvije, a PU Ljubuški rasvijetlila je jednu krađu. 27. veljače ove godine 26-godišnji građanin je prijavio u PU Široki Brijeg da mu je četiri dana ranije otuđen mobitel marke Samsung, model gt19105p. Oštećeni je prijavio da mu je mobitel otuđen na radnom mjestu, u jednom širokobriješkom poduzeću.

Operativnim radom kao mogući počinitelj identificiran je M. K. (42) iz Kočerina. Nad M. K. (42) je izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Široki Brijeg, a izvršenom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je isti počinio navedeno kazneno djelo.

Uz izdanu potvrdu, od M. K. je oduzet navedeni mobitel, te će isti biti vraćen vlasniku kada se za to steknu uvjeti. PU Široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv M. K. (42), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Krađa' iz čl. 286. KZ-a FBiH, navedeno je iz MUP-a ŽZH.

U utorak 28. travnja PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da je nepoznati muškarac otuđio više parfema iz trgovine 'DM' u Širokom Brijegu. Odmah nakon zaprimljene prijave policijski službenici izišli su na mjesto događaja, te izvršili pretragu terena tijekom koje je pronađen i lišen slobode D. Š. (44) iz Sarajeva, općina Novi Grad.

Nad D. Š. (44) je izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Široki Brijeg, a izvršenom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je isti počinio navedeno kazneno djelo.

Uz izdanu potvrdu, od D. Š. su oduzeti parfemi koji potječu iz krađe, te će isti biti vraćeni oštećenoj trgovini kada se za to steknu uvjeti. PU Široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv D. Š. (44), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Krađa' iz čl. 286. KZ-a FBiH.

U ponedjeljak 27. travnja PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je nepoznati počinitelj ili više njih otuđio približno 110 m četverožilnog, koaksijalnog kabela s parcele koja se nalazi u mjestu Klobuk. Operativnim radom istražitelji PU Ljubuški kao moguće počinitelje su identificirali J. P. (26) iz Klobuka i D. Š. (38) iz Grabova Vrila.

Nad J. P. (26) i D. Š. (38) izvršena je kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Ljubuški, a izvršenom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su isti počinili navedeno kazneno djelo.

PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv J. P. (26), te protiv D. Š. (38), zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo 'Krađa' iz čl. 286. KZ-a FBiH, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close