Krim. obrada

Uhićen 35-godišnjak koji je ukradenim vozilom pregazio policajca

Vijesti / Crna Kronika | 14. 09. 2015. u 12:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon niza operativnih radnji, poduzetih s ciljem pronalaska osobe koja je ukradenim vozilom nanijela teške tjelesne ozljede policajcu Emiru Č. iz Bugojna, policija je uhitila E.S. (1980.) iz Novog Travnika koji se sumnjiči za počinjenje ovog teškog kaznenog djela.

"Nad osobom koja je privedena bit će provedena kriminalistička obrada, a sve istražne radnje provode se pod rukovodstvom dežurnog županijskog tužitelja", izjavio je glasnogovornik MUP-a SBŽ Rusmir Prohan.

Podsjećamo, u subotu u 22:45 sati u PS Bugojno prijavljena je teška krađa motornog vozila marke VW-Golf-2, bh. registarskih oznaka, koje je bilo parkirano u ulici Sultan Ahmeda u Bugojnu. Odmah po zaprimljenoj prijavi izvršena je blokada šireg područja grada, da bi oko 23:15 sati ukradeno vozilo bilo uočeno na području naselja Kula u Bugojnu.

Policijski službenici su u više navrata pokušali zaustaviti navedeno vozilo, ali se vozač oglušio na znakove koje su mu davali policajci. Prilikom jednog od pokušaja zaustavljanja vozila na području lokaliteta Zlatarica-Rostovo, vozač automobila je usmjerio vozilo prema policajcima i ostvario kontakt sa jednim od policajaca.

Kako bi spriječio dalji napad vozilom na sebe i već ozlijeđenog policajca, drugi policajac je upotrijebio službeno naoružanje pucajući u točkove vozila. Vozilo je onesposobljeno za dalje kretanje, a vozač je uspio pobjeći u nepoznatom pravcu. Pored vozila je pronađena mlađa ženska osoba, koja je lišena slobode i nad njom se provodi kriminalistička obrada.

Ozlijeđeni policajac prezen je u kantonalnu bolnicu u Travniku, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma noge. Očevid su izvršili službenici kriminalističke policije PU Bugojno u suradnji sa dežurnim županijskim tužiteljem, navodi se iz MUP-a SBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close