Gradiška

Uhićen dvojac iz BiH: Spriječeno krijumčarenje 12 Afganistanaca

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice u graničnom pojasu na području Gradiške i to kontrolom dvaju putničkih motornih vozila.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 08. 2024. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Gradiška, 12. kolovoza 2024. godine, uhitili su dvojicu državljana BiH, nakon što su spriječeni u krijumčarenju 12 osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice u graničnom pojasu na području Gradiške i to kontrolom dvaju putničkih motornih vozila, bh. nacionalnih oznaka, u kojima su se nalazili spomenuti strani državljani.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Krijumčarenje osoba, o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijoj su naredbi uhićeni krijumčari migranata i ispitani u svojstvu osumnjičenih te privremeno oduzeti dokazni materijali.

Strani državljani, za koje je naknadno utvrđeno da se radi o državljanima Afganistana ispitani su u svojstvu svjedoka, nakon čega su, uz Prijedlog za protjerivanje stranih državljana s teritorije BiH, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Protiv osumnjičenih bh. državljana bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu Krijumčarenje osoba Tužiteljstvu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close