Dva milijuna KM

Uhićen Gruzijac koji je organizirao filmsku pljačku u Banja Luci, traga se za još 10 osoba

Prema neslužbenim informacijama uhićeni je označen kao organizator rekordne pljačke novca u Banja Luci kada su od vlasnice mjenjačnice ukradena dva milijuna maraka.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 05. 2024. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija Republike Srpske je u četvrtak uhitila Gruzijca u trenutku kada je namjeravao napustiti Bosnu i Hercegovinu, saznaje Srpskainfo.

Prema neslužbenim informacijama uhićeni je označen kao organizator rekordne pljačke novca u Banja Luci kada su od vlasnice mjenjačnice ukradena dva milijuna maraka.

Međutim, ukradeni milijuni nisu pronađeni za sada.

Otkrili signal mobitela

Podsjetimo, u milijunskoj pljački u Banja Luci sudjelovala su trojica lopova. Oni su vlasnicu sačekali ispred obiteljske kuće u naselju Lauš.

Tada je jedan od pljačkaša prišao J.Š. i iz ruke joj oteo torbe sa novcem.

Kako je Srpskainfo ranije objavila, u jednoj od torbi bio je sakriven telefon vlasnice, ali su ga pljačkaši otkrili i signal je ugašen u Zalužanima.

Policija je tijekom istrage otkrila dva automobila koji su sudjelovali u pljački u Banja Luci, a neslužbeno pljačkaši su bježali prema Doboju.

Policiji Republike Srpske čestitao je i predsjednik entiteta Milorad Dodik.

"Čestitam policiji Republike Srpske na brzom uhićenju počinitelja koji je prije nekoliko dana sudjelovao u pljački u Banja Luci. Ovom akcijom policija je razotkrila međunarodnu kriminalnu skupinu koja je počinila krađu i pokazala da može učinkovito razriješiti najteža kaznena djela", napisao je na Platformi X.

Tri direktna izvršitelja i sedam pomagača

U gradu je u tijeku je potraga za deset osoba, rečeno je iz banjalučke policije na izvanrednoj konferenciji za medije nakon pljačke oko dva milijuna KM od vlasnice jedne mjenjačnice.

Radi se o tri direktna izvršitelja i sedam pomagača rekli su u policijskoj upravi.

Akcija nazvana X provodi se već tri dana, a policija je navela da se radilo o dojavljenom razbojništvu te da postoje saznanja da je grupa izvršila vise kaznenih djela na području FBiH.

"Jedan dio je nakon pljačke otišao ka Doboju, pa taksijem ka Sarajevu", rekli su na konferenciji za medije.

Stan u Sarajevu

"U Doboju su ostavili treće vozilo i taksijem su otišli prema Sarajevu. Tamo su već imali iznajmljeni stan u koji su se smjestili, kako bi stvorili logističke uvjete da se udalje s teritorije BiH. Nažalost operativne informacije koje su do nas dolazile nisu bile toliko brze. Pronašli smo jedan stan u koji su ušli policijski službenici PU Istočno Sarajevo, ali nismo pronašli ni novac ni izvršitelje", rekao je Vukelić.

Uhićeni Gruzijac se sumnjiči da je dio međunarodne kriminalne grupe.

"Pronađena su i oduzeta vozila, mobilni telefoni kao i druge stvari koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog kaznenog djela", rekli su.

Osumnjičene terete da su došli u BiH, pratili žrtve, utvrđivali njihove životne navike, a onda kretali u napad odnosno krađe.

"Prema operativnim informacijama izvršioci se još uvijek nalaze u BiH. Biće vam dostupne njihove fotografije i pozivamo na građane da, ukoliko ih primijete, to prijave najbližoj policijskoj stanici ili na broj 122. Posebnu pažnju skrećem osobama koji u svom vlasništvu imaju stan na dan", istakao je Vukelić.

Kopirati
Drag cursor here to close