Sarajevo

Uhićen napadač na Latića

Kako je Latić rekao za Dnevni avaz, policija ga je prvo pozvala na prepoznavanje osumnjičenih, ali među pet osoba nije bilo njegova napadača.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 02. 2018. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Kantona Sarajevo u četvrtak je uhićena osoba inicijala Š.A. zbog sumnje da je fizički napala i nanijela tjelesne ozljede novinaru i publicisti Nedžadu Latiću, potvrđeno je za N1 u MUP-u KS.

Kako je Latić rekao za Dnevni avaz, policija ga je prvo pozvala na prepoznavanje osumnjičenih, ali među pet osoba nije bilo njegova napadača.

''Među njima nije bio moj nesuđeni ubojica. I otišao sam na prepoznavanje. Imaju slike, imaju snimku, i pored toga dovode mi pet osoba među kojima nema napadača. Imaju video-nadzor, vidjeli su lik ubojice, pokazano im je sve'', rekao je Latić za Avaz.

Nekoliko sati nakon toga, uslijedila je nova akcija MUP-a KS te novi pozi na prepoznavanje.

''Prepoznao sam napadača. Nemam više što reći, neka policija sada radi svoj posao, kao i tužiteljstvo'', rekao je Avazu Latić.

Napad na Latića se desio u utorak poslijepodne ispred zgrade u kojoj živi Latić, nedugo poslije izlaska iz džamije u kojoj je obavljao molitvu.

Iz MUP-a KS potvrđeno je da je L.N. ranije obavijestio telefonom policiju da je napadnut u sarajevskom naselju Novo Sarajevo i da su potom policajci izašli na lice mjesta.

Liječnička pomoć Latiću je ukazana na Centru urgentne medicine i maksiofacijalnoj kirurgiji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu konstatirane lakše ozljede.

Kopirati
Drag cursor here to close