Racija u Molenbeeku

Uhićen Salah Abdeslam, ''mozak'' operacije napada na Pariz

Vijesti / Crna Kronika | 16. 11. 2015. u 11:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgijska policija uhitila za vrijeme racije u kvartu Molenbeek, najvećem islamističkom uporištu u Europskoj uniji, Salaha Abdeslama koji se sumnjiči da je koordinirao terorističkim napadom na Pariz proteklog petka.

U nedjelju su Francuske i Belgijske vlasti objavile fotografiju Salaha Abdelsama za kojim je izdana međunarodna potjernica, u kojoj je istaknuto kako se radi o opasnom 26-godišnjaku, a javnost je upozorena da se istomu ne približava.

Salah Abdeslam odgojen je je u Molenbeeku, javljaju svjetski mediji. Navodno su on i Abdelhamid Abaaoudon glavni ''mozgovi'' operacije masakra koji se dogodio u Parizu, a obojica su iz istog zloglasnog dijela Bruxellesa.

RTBF s druge strane javlja, citirajući državnog tužitelja, da osoba koja je uhićena u Molenbeeku nije Salah Abdeslam.

Pariško tužiteljstvo utvrdilo je identitet petog napadača koji je sudjelovao u terorističkim napadima u Parizu, u kojima su poginule 132 osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o francuskom državljanu Samyiju Amimouru (28) koji je bio jedan od napadača iz koncertne dvorane Batacalan. Amimour je bio poznat antiterorističkim službama u Francuskoj, a privedene su i tri njemu bliske osobe.

Kopirati
Drag cursor here to close