Austrija

Uhićena djevojčica iz Crne Gore: Kupila sjekiru da "ubije nevjernike''

Prema policijskim izvješćima, djevojka je već kupila oružje poput sjekire, noža i odjeće kako bi nasumično napadala ljude u Grazu, izvještava "Krone Zeitung".
Vijesti / Crna Kronika | 18. 05. 2024. u 19:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djevojčica (14), koja potječe iz Crne Gore, osumnjičena je za planiranje napada u Grazu, a istražitelji su pronašli oružje, te uznemirujuće fotografije i videozapise odvajanja glava tijekom pretresa njenog doma.

Navodno je imala jedan cilj: ubiti sve nevjernike.

Prema policijskim izvješćima, djevojka je već kupila oružje poput sjekire, noža i odjeće kako bi nasumično napadala ljude u Grazu, izvještava Krone Zeitung, a prenose banjalučke Nezavisne novine.

Fotografije svojih planova napada slala je istomišljenicima putem aplikacije Telegram.

Napad je trebao biti "usmjeren protiv nevjernika", a plan je podrazumijevao nasumično ubijanje "ljudi odjevenih u crno" i što više njihovo uništavanje.

Austrijska policija ne zna točno kada je planiran napad, ali su sigurni da bi se on dogodio.

"Pretpostavljamo da je to bilo neizbježno", rekao je glasnogovornik policije Fric Grunding.

Djevojčica je rođena u Crnoj Gori i živi u Grazu, ali još uvijek nema austrijsko državljanstvo.

Pretres doma izvršen je po nalogu javnog tužitelja u Grazu, a na licu mjesta pronađeno je oružje i odjeća, nakon čega je djevojčica uhićena.

Tijekom ispitivanja, djevojčica nije priznala što je planirala, a njeni su roditelji prisustvovali ispitivanju i navodno nisu znali za strašne planove svoje kćeri.

Kopirati
Drag cursor here to close